КМДА Київська міська державна адміністрація


4 квітня 2020

Микола Поворозник: «В аптеках КП Фармація у вільному доступі близько 70 тисяч масок»

Микола Поворозник: «В аптеках КП Фармація у вільному доступі близько 70 тисяч масок»

У аптеках КП «Фармація» у вільному доступі можна купити як одноразову, так і марлеву маску багаторазового використання. Загалом наразі в аптечній мережі в наявності близько 70 тисяч масок, запаси яких постійно оновлюють. Також у достатній кількості є дезінфікуючі засоби та рукавички. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці у Facebook.

«Із 6 квітня в країні буде посилено заходи боротьби з коронавірусом. Зокрема, буде заборонено перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора. Знаю, що питання носити маску чи ні викликає багато суперечок. Знаю, що ВООЗ рекомендує носити маску тільки тим, хто має симптоми захворювання. Проте, за прогнозами Головного санітарного лікаря країни, 80% людей перенесуть коронавірус у легкій формі. А це означає, що вони можуть навіть не відчути, що хворіють, і в цей же час стати джерелом поширення інфекції. Саме тому маски потрібно носити всім!», – підкреслив Микола Поворозник та додав, що в аптеках КП «Фармація» у вільному доступі можна купити маски, рукавички та дезінфікуючі засоби.

Також він нагадав правила використання масок:

Перед тим, як надягти маску, обробіть руки спиртовмісним засобом або вимийте їх з милом.

Одягніть маску так, щоб вона закривала ніс і рот, без зазорів між обличчям і маскою.

Не торкайтеся маски під час використання; в разі дотику обробіть руки спиртовмісним засобом і вимийте їх з милом.

Як тільки маска стає трохи вологою, замініть її на нову. Не використовуйте одноразові маски повторно!

Знімати маску теж треба правильно – тримаючись за гумку ззаду (не торкаючись до передньої частини маски). Як тільки зняли, одразу ж викиньте маску в контейнер для відходів, що закривається; обробіть руки спиртовмісним засобом або вимийте їх з милом.

У свій допис Микола Поворозник додав інфографіку з кривими захворюваності на коронавірус із введенням масочного режиму і без нього.

 
 Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.