Головна  →  Новини  →  4 квітня 2020

У Києві за останні 12 днів зафіксовано 144 пожежі в екосистемах загальною площею більше 30 га

У Києві за останні 12 днів зафіксовано 144 пожежі в екосистемах загальною площею більше 30 га

Сьогодні зранку лабораторія КАРС «Київська служба порятунку» провела заміри повітря на наявність перевищень продуктів горіння в різних точках Києва. Оскільки вже другий тиждень поспіль кияни жаліються на запах гарі в повітрі, який особливо відчутно вночі та вранці. Заміри лабораторії показали перевищення продуктів горіння на всій території столиці. Це є результатом великої кількості пожеж в екосистемах Києва та Київської області.

Лише за останню добу у Київський області зафіксовано 124 пожежі загальною площею 135 га. Завдяки злагодженим діям рятувальників усі пожежі ліквідовано.

У Києві за останні 12 днів зафіксовано 144 пожежі в екосистемах загальною площею більше 30 га. Продовжується ліквідація пожежі на вул. Пухівська на площі 0,7 га. На вул. Івана Виговського зафіксовано тління трави після пожежі на площі 2 га.

Вогнеборці невпинно ведуть боротьбу з пожежами в екосистемах. Пожежі в екосистемах дуже складні й небезпечні, адже велику площу займання досить важко локалізувати. У кожної пожежі є свої наслідки: загибель звірів, забруднення повітря, зниження родючості землі. Один із наслідків ми щодня відчуваємо, коли закриваємо вікна і не маємо можливості провітрити квартиру – це все результат пожеж в екосистемах Києва та Київської області.

Ще раз наголошуємо і закликаємо бути відповідальними, берегти природу і не провокувати пожежі в екосистемах! Підпали, паління сміття, листя – це порушення закону, яке тягне за собою штрафи та кримінальну відповідальність.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024