Головна  →  Новини  →  3 квітня 2020

Віталій Кличко: «В столичних медзакладах у всіх пацієнтів з пневмоніями вже відібрали зразки для проведення лабораторних досліджень на виявлення коронавірусу»

Віталій Кличко: «В столичних медзакладах у всіх пацієнтів з пневмоніями вже відібрали зразки для проведення лабораторних досліджень на виявлення коронавірусу»

У медичних закладах столиці розпочали практику обов’язкового тестування всіх хворих на різні види пневмонії. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«У медичних закладах столиці розпочали практику обов’язкового тестування всіх хворих на різні види пневмонії. Тести, що визначають наявність коронавірусу, сьогодні в  лікарнях Києва є. Хочу наголосити: в столичних лікарнях з діагнозом пневмонія сьогодні перебувають майже 400 хворих. У всіх пацієнтів вже відібрали зразки для проведення лабораторних досліджень на виявлення коронавірусу. Як зазначають лікарі, далеко не всі випадки пневмонії – це наслідки ускладнень від коронавірусу», – зазначив Віталій Кличко. 

Мер столиці також навів дані фахівців щодо світової статистики захворювань на пневмонію. Так, щороку на пневмонію в світі хворіють майже 450 мільйонів людей. А це – 7 відсотків населення планети. Пневмонія стає причиною близько 4 мільйонів смертей кожного року. 

«Ця інформація до того, що треба уважно ставитися до свого здоров’я. І при перших ознаках хвороби – зокрема, підозри на запалення легень,  одразу звертатися до лікаря», – закликав киян Віталій Кличко.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024