Головна  →  Новини  →  22 березня 2020

У магазинах та аптеках вводять обмеження за кількістю відвідувачів: у приміщеннях має перебувати один покупець на 10 кв. м

У магазинах та аптеках вводять обмеження за кількістю відвідувачів: у приміщеннях має перебувати один покупець на 10 кв. м

У продуктових магазинах та аптеках вводяться обмеження за кількістю відвідувачів. Так, у торговельних приміщеннях має знаходитися 1 особа на 10 кв. м. Про це йдеться у протоколі постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Керівники магазинів та аптек мають дотримуватися цих обмежень, а також забезпечити виконання усіх раніше введених протиепідемічних заходів.

Звертаємо увагу, що доставка продуктів харчування, ліків, а також усіх необхідних товарів та засобів буде здійснюватися до магазинів, аптек, лікарень та інших установ соціальної сфери у звичайному режимі. Соціальні працівники, як і раніше, забезпечуватимуть продуктами харчування та іншими необхідними речами самотніх осіб похилого віку та паліативних хворих.

Нагадаємо, що вчора у столиці запровадили нові протиепідемічні обмеження щодо пасажирського транспорту. Зокрема: пасажирський транспорт столиці перевозитиме лише працівників підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, за наявності спеціального квитка. Маршрути руху такого транспорту теж змінилися. Ознайомитися з ними можна за посиланням: https://kyivcity.gov.ua/dorohy_transport_ta_parkovky/robota_transportu_na_chas_protiepidemichnikh_obmezhen/.

До покращення епідемічної ситуації у столиці забороняється користуватися дитячими та спортивними майданчиками, розташованими у парках та скверах та на прибудинкових територіях. На майданчиках уже розміщують таблички із застереженнями. Окрім того, таблички будуть розміщені і в зонах відпочинку на території київських лісів.

Столична влада закликає киян залишатися вдома та не виходити на вулицю без нагальної потреби, а також відповідально дотримуватися низки рекомендацій, що допоможуть зберегти здоров’я та життя.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024