Головна  →  Новини  →  22 березня 2020

Микола Поворозник: «Столичний громадський транспорт з понеділка працюватиме в режимі запроваджених обмежень! А значить: не для всіх пасажирів»

Микола Поворозник: «Столичний громадський транспорт з понеділка працюватиме в режимі запроваджених обмежень! А значить: не для всіх пасажирів»

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці Facebook пояснив, як працюватиме громадський транспорт з 23 березня 2020 року.

«Друзі! Ще раз усім для розуміння! Столичний громадський транспорт з понеділка працюватиме в режимі запроваджених обмежень! А значить: не для всіх пасажирів. У нинішній ситуації громадський транспорт має забезпечити перевезення на роботу виключно працівників сфер критичної інфраструктури міста. А саме тих, хто працюють у лікарнях, у правоохоронних органах, у продовольчих магазинах і аптеках, рятувальників, фахівців, які забезпечують функціонування житлово-комунального господарства міста. Усі інші, яким справді треба на роботу чи в гостро необхідних справах, пересуваються містом приватним транспортом, таксі чи транспортом, організованим установою чи підприємством, де людина працює! Рух такого транспорту містом не обмежується! Тому не треба завтра штурмувати зупинки громадського транспорту! Він працюватиме виключно для визначених категорій пасажирів!», – закликав Микола Поворозник.

Він пояснив, як отримати спецквитки для працівників критично важливої інфраструктури міста.

«Щодо спецквитків для цих категорій. Щоб забезпечити своїх працівників спецквитками, керівники таких підприємств мають звернутися до профільних департаментів КМДА (Департамент охорони здоров’я, Департамент житлово-комунальної інфраструктури, Департамент промисловості та розвитку підприємництва) або до Управління з питань цивільного захисту, чи за місцем розташування – до районних в м. Києві державних адміністрацій. Департаменти, Управління та РДА, а також органи державної влади, місцевого самоврядування, в тому числі за зверненнями керівників підприємств, установ, організацій, що забезпечують життєдіяльність країни та міста Києва, сформують пропозиції щодо необхідної кількості спеціальних квитків та передадуть їх до Департаменту транспортної інфраструктури, який забезпечить видачу спеціальних квитків підприємствам», – зазначив Микола Поворозник та закликав кожного керівника ухвалити виважене рішення про кількість людей, які справді мають бути фізично присутніми на робочому місці.

«Сьогодні міська влада робить все, щоб упередити розповсюдження коронавірусної інфекції, щоб убезпечити здоров’я та життя киян. А також ми працюємо, аби забезпечити життєдіяльність міста. Тому закликаю мешканців столиці бути свідомими і дотримуватися елементарних правил та обмежувальних заходів. Ставтеся до цього серйозно. Залишайтеся вдома! Бережіть себе!» – підкреслив Микола Поворозник.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024