Головна  →  Новини  →  19 березня 2020

Напружений епідемічний стан ускладнює ситуацію із заготівлею донорської крові – Валентина Гінзбург

Напружений епідемічний стан ускладнює ситуацію із заготівлею донорської крові – Валентина Гінзбург

Напружений епідемічний стан ускладнює ситуацію із заготівлею донорської крові. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Вона розповіла, що у зв’язку з карантином значно зменшилася кількість донорів.

«Загалом, за цей час донорська активність знизилася втричі. А потреба меншою не стає. Кияни не перестають потребувати термінових оперативних втручань, народжувати дітей, що завжди супроводжується потенційним ризиком кровотеч, потрапляти в ДТП… Тому звертаюся до всіх, хто може і хоче поділитися своєю кров’ю заради порятунку життя іншого, з проханням – зробити це!», – закликала Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту охорони здоров’я запевнила, що наразі в Київському міському центрі крові створено всі умови для безпечності донорів.

«Усі ризики зараження на гострі респіраторні інфекції зведені до мінімуму. На вході у приміщення відвідувачі користуються дезінфектантами. Проводиться термометрія. Суворо контролюється потік донорів. Ужиті всі заходи для недопущення скупчення в одному приміщенні понад 10 осіб. Самі ж приміщення регулярно провітрюються та обробляються», – розповіла Валентина Гінзбург.

Також вона повідомила, що вже найближчим часом на сайті Київського міського центру крові буде запроваджено онлайн-запис на здавання крові, а наразі зробити це можна за телефонами:

КНП «Київський міський центр крові» (вул. Максима Берлинського, 12): 044-453-98-63;

Структурний підрозділ № 1 (вул. Миколи Пимоненка, 8): 044-465-43-63;

Структурний підрозділ № 2 (вул. Петра Запорожця, 26, КНП КМКЛ № 3, терапевтичний корпус, 1-й поверх): 093-158-47-55.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024