КМДА Київська міська державна адміністрація


26 лютого 2020

Олександр Густєлєв: «У столиці почали додатково обстежувати шляхопроводи і мости, проводити протиаварійні роботи»

Олександр Густєлєв: «У столиці почали додатково обстежувати шляхопроводи і мости, проводити протиаварійні роботи»

За дорученням Київського міського голови Віталія Кличка фахівці КП «Київавтошляхміст» почали додаткові обстеження штучних споруд. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Останніми днями завершено додаткові обстеження на 9 штучних спорудах. Зокрема, Індустріальний, Либідський шляхопроводи, споруди біля станцій метро «Позняки» і «Осокорки». Особлива увага до Дегтярівського шляхопроводу. На цих об’єктах демонтували частини слабкого бетону. Роботи тривають цілодобово», – повідомив Олександр Густєлєв.

Він додав, що нині такі роботи тривають на трамвайному шляхопроводі над проспектом Шухевича і на споруді поблизу станції метро «Харківська».

Першочергово фахівці проводять роботи на шляхопроводах, які потребують термінового ремонту. Нині у Києві 101 така споруда (28 споруд – 5-го стану і 73 – 4-го).

«Зараз роботи йдуть на 5-ти спорудах, що потребують капітального ремонту та реконструкції. Зокрема: Борщагівський шляхопровід, міст метро через Русанівську протоку, пішохідний міст біля кінотеатру «Лейпциг», пішохідний міст на перетині вул. Василенка і просп. Любомира Гузара, а також шляхопровід поблизу станції метро «Шулявська». Тому до кінця цього року кількість штучних споруд 5-ї категорії зменшиться», – зазначив заступник голови КМДА.

Він нагадав, що за останні 5 років відремонтовано 74 мости: 14 – капітальним і 60 – середнім ремонтом. Для порівняння: за попередній період із 2010 до 2014 року відремонтовано всього 5 споруд

Особлива увага – конструктиву споруд. Замінюють не лише асфальтове покриття. Оновлюють монолітну плиту автопроїзду, гідроізоляцію, опори освітлення, бар’єрне огородження тощо.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.