КМДА Київська міська державна адміністрація


20 лютого 2020

Віталій Кличко розповів про те, як працюють патрульні «Муніципальної охорони»

Віталій Кличко розповів про те, як працюють патрульні «Муніципальної охорони»

Мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook розповів про киян, які працюють у комунальному підприємстві «Муніципальна охорона». А також оприлюднив відео, у якому показав, як вони патрулюють вулиці міста.

«Друзі! Продовжую розповідати про #людитвогокиєва. Тих, хто допомагає робити наше місто комфортнішим і безпечнішим. Напевно, ви зустрічали на вулицях столиці хлопців у камуфляжній формі з нашивкою «Муніципальна охорона». Вже майже два роки співробітники цього комунального підприємства, яке виросло з громадської ініціативи воїнів-АТОВців, патрулюють вулиці Києва. І завдяки їхній роботі правопорушень у столиці, а саме у громадських місцях, значно поменшало. Тільки минулого року «Муніципальна охорона» передала поліції 410 порушників громадського порядку і упередила більше тисячі спроб вандалізму», – написав Віталій Кличко.

Він нагадав, що два роки тому разом із лідерами громадського руху «Муніципальна варта», який складався з учасників Революції Гідності та ветеранів АТО, було вирішено створити щось на кшталт муніципальної поліції, яка б допомагала правоохоронцям стежити за порядком у місті. Тоді розробили устав, знайшли кошти на закупівлю спорядження та форми. Наприкінці того ж 2018 року на вулиці столиці вийшли перші 24 працівники КП «Муніципальна охорона». Сьогодні патрулі складаються з двох-трьох співробітників. Працюють цілодобово. Зміна – з 8-ої ранку до 8-ої ранку наступного дня. Потім – дві доби відпочинку. За два роки кількість працівників «Муніципальної охорони» зросла до 400. Вони забезпечують охорону порядку у школах та лікарнях. Патрулюють парки та сквери.

За словами мера, в «Муніципальну охорону» жорсткий відбір – беруть в основному хлопців із досвідом – ветеранів АТО. По-друге, шукають тих, хто має гострий розум та витримку, бо спілкуватися інколи доводиться з неврівноваженим контингентом. Також Віталій Кличко розповів історію одного з патрульних «Муніципальної охорони», який був активним учасником Революції Гідності, а згодом пішов добровольцем в АТО.

«Микола Ходунько – один із тих, хто в 2013-му році, почувши про побиття молоді на Майдані, вийшов на акції протесту. Говорить, що не міг спокійно спостерігати за злочинами тодішньої влади. Допомагав активістам їжею, одягом, медикаментами. У найгарячіші дні стояв на Майдані. Тоді в нього і зародилося відчуття відповідальності за побратимів та за результат спільної справи. Це привело чоловіка в лави добровольців – поїхав боронити державу на схід України. Два роки він воював за незалежність і свободу України у складі 128-ої бригади, що базувалася в Донецькій області, – написав Віталій Кличко. – Коли повернувся додому, вирішив долучитися до втілення змін у країні та в рідному місті. Вступив до лав ГО, члени якої добровільно патрулювали вулиці Києва. Почув про набір до «Муніципальної охорони» і сказав дружині, що піде служити далі. Пройшовши відбір і прослуживши в патрулі, став старшим зміни. Разом із товаришами, активними учасниками Революції Гідності та ветеранами АТО, Іваном Кріпченком та Олександром Ствертокою стежить за дотриманням порядку та безпекою в столиці», – зазначив Віталій Кличко.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.