КМДА Київська міська державна адміністрація


19 лютого 2020

Віталій Кличко: «Київ передав столичному гарнізону ДСНС телескопічні підіймачі, аварійно-рятувальний автомобіль та нове спорядження»

Віталій Кличко: «Київ передав столичному гарнізону ДСНС телескопічні підіймачі, аварійно-рятувальний автомобіль та нове спорядження»

Столична влада придбала та передала київським рятувальникам три нових телескопічних підіймачі, аварійно-рятувальне авто та нові комплекти дихальних апаратів. Ще два спецавто були закуплені за державний кошт.

«Сьогодні ми передаємо київському гарнізону 3 сучасних телескопічних підіймачі для роботи на висоті, аварійно-рятувальний автомобіль та 22 комплекти дихальних апаратів. А також – ще два спецавто, що придбані за кошти Держбюджету, – зазначив Віталій Кличко. – Я хочу подякувати рятувальникам Києва за самовідданість та професійну роботу, за врятовані життя і безпеку в столиці. Місто, зі свого боку, дбатиме, щоб ви були забезпечені всім необхідним для виконання своєї небезпечної місії і працювали в сучасних умовах».

Він також підкреслив, що з кожним роком навантаження на аварійно-рятувальні служби зростає. Збільшилась кількість пожеж, аварійних випадків через зношеність інфраструктури, що десятиліттями не ремонтували. Щороку в Києві трапляється понад 4 тисячі пожеж, які оперативно ліквідовують столичні рятувальники.

«Наше завдання – забезпечити рятувальників сучасним спорядженням, спецавтомобілями та надійним обладнанням. За останніх три роки для потреб рятувальників місто передало 20 нових авто, більше 200 комплектів захисного спорядження, 220 комплексів спецодягу.

Зокрема, для КАРС місто придбало 6 аварійно-рятувальних авто, для київського гарнізону Держслужби України з надзвичайних ситуацій – 10 одиниць техніки. Зокрема, пожежно-рятувальні й водолазні авто, телескопічні підіймачі, комплекти дихальних апаратів та іншу техніку й спорядження.

«Це, безумовно, найменше, що ми можемо зробити для спеціалістів, які для порятунку людей щодня ризикують своїм життям. Зазначу, що за 4 роки аварійно-рятувальні служби столиці врятували більш як 1600 життів», – зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, у грудні минулого року Київрада затвердила нову міську цільову програму на 2020-2022 роки. Відповідно до неї, у місті планують збудувати нове пожежне депо, а також надалі виділятимуть кошти на оновлення матеріально-технічної бази рятувальних служб, на їх навчання та тренування. На ці потреби зі столичного бюджету спрямують понад 680 млн грн.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.