Головна  →  Новини  →  3 березня 2020

Чому не можна зривати, продавати, купувати первоцвіти?

Чому не можна зривати, продавати, купувати первоцвіти?

З потеплінням у парках і лісах починають розцвітати підсніжники, які занесені до Червоної книги. При районних комунальних підприємствах із утримання зелених насаджень та лісопаркових господарств сформовані мобільні патрульні групи з охорони та збереження видів ранньоквітучих, що занесені до Червоної книги, рослин.

Купуючи квіти в метро або на зупинках громадського транспорту, кожен ризикує стати співучасником знищення природи, адже одна вирвана квітка виду «підсніжник» – це вкрадене життя у 45 паростків.Квіти зазвичай виривають з цибулинами і везуть разом з ними щоб продовжити термін «зберігання» букетів. Відновлення рослин у природі після цього неможливе. Зрізання ж квітів без цибулин також шкідливе, оскільки призводить до генетичного виродження рослин.

Нагадуємо, що незаконний збір і реалізація рідкісних занесених до Червоної книги України ранньоквітучих рослин заборонені Законом України «Про Червону книгу України», та статтями 88-1 та 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Затверджені у 2012 р. зміни до Закону України «Про Червону книгу України» забороняють реалізовувати не тільки першоцвіти, зібрані в природі, а й вирощені у штучних умовах.

Торгівля первоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією і карається штрафом від 1700 грн до 3655 грн.

Ранньоквітучі занесенІ до ЧервоноЇ книги України : всі види сон-трави, підсніжник звичайний, тюльпан дібровний, проліска сибірська, горицвіт весняний, первоцвіт дрібний, шафран сітчастий.

Джерело: https://www.facebook.com

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024