КМДА Київська міська державна адміністрація


14 лютого 2020

У Почайнинському сквері відбувся мітинг-реквієм за загиблими в Афганістані (фото)

У Почайнинському сквері відбувся мітинг-реквієм за загиблими в Афганістані (фото)

14 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Почайнинському сквері відбувся мітинг-реквієм в память про військових, які загинули в Афганістані.

До памятника воїнам-інтернаціоналістам прийшли афганці, родичі загиблих та померлих, представники ветеранських, громадських організацій та духовенство Свято-Іллінської церкви.

«Тільки ті, хто пройшов війну, хто бачив поруч смерть та страждання можуть розуміти яким безцінним даром є людське життя, мир, спокій і злагода у суспільстві. Там, на реальній війні, люди набувають якості, які необхідні у мирному житті – взаємодопомога, відчуття «плеча», вміння досягти поставленої мети. Ви є взірцем справжнього, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина. Особливо важливо це в наші дні, коли на Сході України ведуться бойові дії з агресором, воїни-інтернаціоналісти стали пліч-о-пліч з молодими бійцями Збройних Сил України. Низький уклін і щира вдячність за громадянську позицію та вірність своїй країні і народу», - сказав заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Віталій Волошкевич, звертаючись до присутніх на мітингу.

Голова спілки ветеранів Афганістану Подільського району Сергій Афіндуліді зазначив, що біль спогадів про наших співвітчизників, які не повернулися живими з тієї війни, завжди буде жити в наших серцях, адже він з власного досвіду знає, що таке втрачати товаришів. «Ми зараз живемо своїм життям, але ми ніколи не повинні забувати про тих, чиї імена викарбувані на цьому обеліску. Вічна їм память і вічний спокій», - сказав він.

Присутні на мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх тих, хто не повернувся з поля бою та поклали квіти до пам’ятника воїнам.

На завершення мітингу-реквієму, священик Свято-Іллінської церкви відправив поминальну молитву за тими, хто загинув в афганській війні, а в трапезній храму відбувся поминальний обід.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.