КМДА Київська міська державна адміністрація


14 лютого 2020

Володимир Слончак зустрівся з воїнами-афганцями та вручив відзнаки мужності (+фото)

Володимир Слончак зустрівся з воїнами-афганцями та вручив відзнаки мужності (+фото)

Понад 12 тисяч киян пройшли жахи війни в Афганістані. Українські воїни демонстрували високий професіоналізм, чим заслужили визнання і повагу. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак під час зустрічі з воїнами-афганцями та сім’ями воїнів, які загинули в Афганістані.

Заступник голови КМДА нагадав, що 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

«160 тисяч українців брали участь у тій жахливій війні в Афганістані. Сьогодні в Києві мешкає 83 сім’ї полеглих воїнів-афганців. Із глибокою шаною згадуємо сьогодні усіх, хто загинув під час виконання свого військового обов’язку, хто віддав своє життя. Вічна їм пам’ять! І нехай завжди над всіма нами буде мирне небо», – наголосив Володимир Слончак.

Заступник голови КМДА та присутні в залі вшанували пам’ять усіх загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Зазначимо, що у рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» місто надає пільги на отримання комунальних послуг киянам-членам сімей учасників бойових дій та військовослужбовців, які загинули (померли) чи пропали безвісті на території республіки Афганістан. Окрім того, 208 воїнів-афганців минулоріч було забезпечено санаторно-курортним лікуванням. У 2020 році заплановано надання одноразової адресної матеріальної допомоги, у тому числі учасникам бойових дій на території інших держав, із нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня пам’яті та примирення.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.