КМДА Київська міська державна адміністрація


11 лютого 2020

Віталій Кличко розповів про нові сервіси, які надають у столичних ЦНАПах (+ фото, відео)

Віталій Кличко розповів про нові сервіси, які надають у столичних ЦНАПах (+ фото, відео)

Мер Києва Віталій Кличко розповів про нові сервіси, які тепер надають у столичні ЦНАПах. Про це Кличко написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Ми продовжуємо робити життя в столиці комфортнішим – щоб кияни отримували необхідні сервіси без черг і зайвих нервів. Для цього, зокрема, була створена мережа Центрів надання адміністративних послуг. І їх фахівці працюють над тим, щоб перелік послуг, що можна отримати в таких центрах, постійно збільшувався, – зазначив Віталій Кличко. – Так, нещодавно з’явився новий сервіс – з реєстрації транспортних засобів. Тепер у столичних ЦНАПах можна зареєструвати всі види транспорту (крім водного та повітряного). Навіть, трактори і сільськогосподарську техніку», – повідомив мер столиці.

Також він розповів, що з січня запустили ще один новий сервіс – оформлення посвідки на тимчасове проживання.

«Це послуга для іноземців, які тепер можуть оформити в ЦНАПі і дозвіл на працевлаштування, і посвідку на тимчасове проживання. Все в одному місці», – зазначив Віталій Кличко.

Час надання будь якої послуги в столичних ЦНАПах – до 15 хвилин. Додаткових коштів не беруть, громадяни повинні лише сплатити адміністративний збір, передбачений за кожну послугу, відповідно до чинного законодавства. Всі центри мають необхідне оснащення, а також обладнані за вимогами інклюзивності.

«Найпопулярніші сьогодні сервіси – оформлення паспортів. Як ID-картки громадянина України, так і закордонного паспорту. А також реєстрація в місті проживання, заміна посвідчення водія на документ нового зразка, реєстрація транспортних засобів, нерухомості, реєстрація юридичних та фізичних осіб-підприємців», – підкреслив Віталій Кличко.

Відео та фото за посиланням: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.