КМДА Київська міська державна адміністрація


7 лютого 2020

Нарада-семінар на тему: "Нововведення та зміни в законодавстві при отриманні документів дозвільного характеру. Аналіз виробничого травматизму на підприємствах Подільського району за 2019 рік" (фото)

Нарада-семінар на тему: "Нововведення та зміни в законодавстві при отриманні документів дозвільного характеру. Аналіз виробничого травматизму на підприємствах Подільського району за 2019 рік" (фото)

6 лютого в Подільській районній в місті Києві державній адміністрації проведено нараду-семінар на тему: "Нововведення та зміни в законодавстві при отриманні документів дозвільного характеру. Аналіз виробничого травматизму на підприємствах Подільського району за 2019рік".

Олена Бочарова - начальник відділу профілактики страхових випадків  Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в місті Києві проінформовала  присутніх про стан виробничого травматизму в Подільському районі та по місту Києві за 2019 рік. Крім того, вона назвала  основні причини травмування працівників під час виконання робіт. Звернула увагу на порядок оформлення Актів по яким ідуть виплати потерпілим.

До участі у нараді долучились представники: Головного управління Держпраці у Київській області - Любомир Крохмалюк, Аліна Казімірчук, Литвиненко Олексій, які обговорили  нововведення та змін в законодавстві при отриманні документів дозвільного характеру, про Порядок розслідування нещасних випадків на виробництві, визначення причин, оформлення актів за результатами розслідування та їх облік, професійний розвиток інженера з охорони праці та інші.

Світлана Пількевич – представник Київської міської ради профспілок  повідомила присутніх про зміни в законодавстві, штрафні санкції, посилення контролю з боку інженерно-технічних працівників за безпечним веденням робіт згідно з вимогами затвердженої технічної документації.

Микола Федоренко - заступник головного редактора журналу «Охорона праці»  розповів про розслідування та облік нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, визначення причин, оформлення актів за результатами розслідування та їх облік за його словами, новий порядок дозволяє гарантувати страховий захист на випадок виробничих травм і захворювань більш широкому колу осіб, зокрема на осіб, які працюють на умовах цивільно-правового договору.

Також обговорили відмінності аналізу травматизму в нашій країні та західних країнах, основні відмінності проведення розслідування за новим порядком розслідування нещасних випадків на виробництві. Про впровадження у виробництво передових методів профілактики травматизму.

Проведення таких превентивних заходів, як  нарада-семінар з охорони праці дозволяє у формі діалогу між органами  державної влади  та суб’єктами господарювання обговорювати важливі питання безпеки виробництва, зниження ризиків, попередження нещасних випадків, поділитись існуючими проблемами та почути шляхи їх вирішення.

Наприкінці заходу, присутні представники підприємств району мали змогу задати фахівцям питання, що стосуються дотримання законодавства з охорони праці та отримати на них вичерпні відповіді.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.