Головна  →  Новини  →  11 лютого 2020

12 лютого всі бажаючі можуть долучитися до лав донорів крові у Подільському районі

12 лютого всі бажаючі можуть долучитися до лав донорів крові у Подільському районі

12 лютого Подільською районною організацією Товариства Червоного Хреста України в м. Києві буде проводитись чергова акція з донорства крові.

Донором може бути кожна здорова людина від 18 до 60 років. Напередодні кроводачі потрібно виключити з раціону жирну їжу.

Здача крові або плазми корисна для здоров'я донора:

  • запускає процес оновлення організму;
  • стимулює імунітет;
  • знижує ризик розвитку захворювань серцево - судинної системи;
  • забір крові проводиться лише стерильними індивідуальними системами одноразового використання, що повністю виключає зараження.

При здачі крові донор безкоштовно обстежується на: групу крові, резус-фактор, біохімічне обстеження, ВІЛ, гепатити «В», «С», сифіліс, АТЛ (печінковий показник). Довідку з результатами аналізів за бажанням ви зможете отримати через два дні після здачі в Київському міському центрі крові за адресою: вул. М. Берлінського, 12.

Після здачі крові донору надається звільнення на 2 дні від роботи та навчання із збереженням заробітної плати (можна використати упродовж року з моменту здачі крові). Компенсаційна плата – 73 грн на харчування.

Детальну інформацію можна дізнатися за телефоном: 425-45-17, 097-732-52-54.

Стати донором - це виняткова можливість подарувати свою кров незнайомій людині, яка потребує допомоги. Донорська кров потрібна людям, які мають онкологічні захворювання і залишаються живими завдяки донорам. Вона також може бути використана при операціях, пологах, кровотечах, тяжких травмах, опіках. Штучної альтернативи продуктам крові не існує. Кров однієї людини може врятувати життя 5-4 пацієнтам.

Всіх бажаючих чекають 12 лютого 2020 року (середа) з 10:00 до 14:00 за адресою: Контрактова площа, 12 (вхід з двору), 2-ий поверх. При собі обов’язково мати паспорт та ідентифікаційний код.

Як підготуватися до здачі крові: http://kmck.kiev.ua/pidgotovka-donora

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024