Головна  →  Новини  →  27 січня 2020

Віталій Кличко: «Поки ми пам’ятаємо помилки минулого, Голокост не повториться»

Віталій Кличко: «Поки ми пам’ятаємо помилки минулого, Голокост не повториться»

Поки людство пам’ятає про помилки минулого, Голокост не повториться. Жахлива історія має навчити людяності, толерантності і поваги до ближнього, якої б національності, раси, віросповідання чи соціального статусу людина не була. Про це мер Києва написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Сьогодні сумний день. Україна разом з усім світом вшановує пам’ять жертв Голокосту. Ці болючі та жахливі сторінки історії мають навчити нас людяності, толерантності і поваги до ближнього, якої б національності, раси, віросповідання чи соціального статусу людина не була. Бо людське життя – це  найвища цінність», – підкреслив мер Києва.

Він нагадав, що саме цього дня 75 років тому було звільнено в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі. 

У страшні часи Голокосту було знищено 6 мільйонів євреїв у Європі. А в роки Другої світової війни тільки у Бабиному Яру, за різними оцінками, вбили і захоронили від 100 до 150 тисяч осіб. 

«Моя родина теж відчула на собі, що таке Голокост... Ця сторінка історії є болючою і повчальною для світу. І як мер Києва, і як людина, яка знає, що таке Голокост з історії своєї родини, я докладаю всіх зусиль, щоб реалізувати в Києві проект зі створення Меморіалу пам’яті жертв Голокосту «Бабин Яр». Цей Меморіал потрібен не тільки Україні та Києву, а й усьому світу. Бо поки ми пам’ятаємо помилки минулого, Голокост не повториться», – наголосив Віталій Кличко. 

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024