Головна  →  Новини  →  20 січня 2020

У столиці зареєстровано 9 176 хворих на грип та ГРВІ – Валентина Гінзбург

У столиці зареєстровано 9 176 хворих на грип та ГРВІ – Валентина Гінзбург

За третій тиждень у столиці зареєстровано 9 176 хворих на грип та ГРВІ – це на 35,2% більше порівняно з минулим тижнем. Наразі в Олександрівській клінічній лікарні, у київських міських клінічних лікарнях № 4 та № 9 знаходяться 17 пацієнтів із лабораторно підтвердженим грипом, а у Київській міській дитячій інфекційній лікарні – 12 дітей. Стан госпіталізованих – від тяжкого до середньої важкості. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

«Одну з хворих лікарям довелося рятувати від пневмонії дуже тяжкого перебігу, яка була ускладненням грипу. Також хвороба не обходить і дітей. Рік тільки почався, а з важким грипом у реанімації вже перебували двоє маленьких киян: віком чотирнадцять років та сім місяців», – розповіла Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту охорони здоров’я наголосила, що ефективно протистояти грипу можна, якщо пам’ятати два простих правила.

«По-перше, кожен із нас має не лише пам’ятати, а й дотримуватися правила: захворів – сиди вдома. По-друге: закликаю повірити доказовій медицині, яка стверджує, що найкращий спосіб вберегтися від грипу – вакцинація. Вакцинуйтеся, аби не захворіти. Залишайтеся вдома, якщо «підхопили» вірус, щоб не наражати на небезпеку себе та оточуючих. Та в будь-якому разі при перших симптомах недуги звертайтеся до лікаря і не відмовляйтеся від госпіталізації, якщо фахівець вбачає в ній необхідність!» – підсумувала Валентина Гінзбург.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024