КМДА Київська міська державна адміністрація


24 грудня 2019

Сектор розвитку веломережі підтримує вимоги велогромадськості щодо заходів із попередження ДТП за участю велосипедистів

Сектор розвитку веломережі підтримує вимоги велогромадськості щодо заходів із попередження ДТП за участю велосипедистів

Сектор розвитку веломережі Департаменту транспортної інфраструктури підтримує велогромадськість та її вимоги до Міністерства внутрішніх справ України. Зокрема, щодо справедливого розслідування ДТП за участю велосипедистів та вжиття заходів із їхнього попередження.

Активісти наполягають на фото- та відеофіксації, контролю дотримання швидкісного режиму в містах  – 50 км/год, а також на забороні обгону транспортних засобів із правої сторони.

Окрім того, велогромадськість вимагає створення механізму екстрених першочергових заходів підвищення безпеки на місцях концентрації ДТП, забезпечення інформування та навчання із метою підвищення знань учасників руху та школярів про Правила дорожнього руху.

Нагадаємо, що 21 грудня на Брест-Литовському шосе сталася ДТП за участю автомобіля Сhevrolet та двох велосипедистів. Від отриманих травм двоє велосипедистів (чоловік та жінка) загинули на місці.

За попередньої інформації поліції, водій автомобілю Сhevrolet перевищив безпечну швидкість і скоїв наїзд на велосипедистів, які рухалися у попутному напрямку. Водія авто поліцейські затримали на місці у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як зазначили у столичній поліції, за фактом події слідчі розпочали кримінальне провадження, а у подальшому оголосили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Чоловіку загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.