Головна  →  Новини  →  16 грудня 2019

Олександр Свистунов: «Проект нового Генплану розробляли за рекомендаціями іноземних фахівців та за принципами розвитку міст Європи»

Олександр Свистунов: «Проект нового Генплану розробляли за рекомендаціями іноземних фахівців та за принципами розвитку міст Європи»

Проект нового Генерального плану столиці розробляли за рекомендаціями іноземних фахівців та за принципами розвитку міст Європи. Про це заявив головний архітектор столиці Олександр Свистунов на Міжнародному форумі «Майбутнє Києва», де презентували проект Генплану. 

«Розробка проекту нового Генерального плану ведеться в умовах зміни державних будівельних норм та законодавства, що регулює планування і забудову територій. Коли змінюється склад та зміст документації, а також коли триває реформування систем охорони здоров’я та освіти, запровадження стратегічної екологічної оцінки», – зазначив Олександр Свистунов.

За його словами, розробники Генплану враховували рекомендації та зауваження і продовжують консультації з експертами Ради Європи, Світового банку та планувальниками міста Лейпцига – побратиму Києва. 

«Завдяки цьому проектувальники враховують рекомендації фахівців та принципи розвитку міст у країнах Європи: розвиток міської агломерації замість екстенсивного зростання міста-мегаполісу, пріоритет для пішоходів, а не автомобілів, стала мобільність міста коротких відстаней замість створення спальних монофункціональних районів, а також збільшення зелених зон, розвиток альтернативної енергетики тощо», – наголосив головний архітектор столиці. 

Також Олександр Свистунов повідомив, що Департамент містобудування та архітектури КМДА, у найкоротші терміни – після передачі розробником у повному обсязі проекту містобудівної документації, розпочне громадські слухання проекту нового Генплану столиці та громадське обговорення його стратегічної екологічної оцінки. 

«Проект Генерального плану Києва та розділ «Охорони природного середовища» (звіт про стратегічну екологічну оцінку) Департамент оприлюднить на офіційному веб-сайті з метою одержання та врахування зауважень і пропозицій громадськості. Аби залучити до обговорення якомога більше киян,  заплановане проведення інформаційних  заходів - таких як  презентації, телевізійні   програми,  публічні конференції. Також прилюдне  експонування проекту відбудеться  у приміщеннях КМДА та райдержадміністраціях столиці», – зазначив Олександр Свистунов. 

Громадські слухання щодо проекту Генерального плану Києва проводитимуть у термін, визначений для проведення процедури громадського обговорення. Після завершення цих процедур, проект нового Генерального плану  розглянуть на архітектурно-містобудівній раді, попадуть на експертизу, а після отримання експертного висновку його розгляне Київрада.

Посилання на проект Генерального плану  – http://kievgenplan.grad.gov.ua/generalnyj-plan/

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024