Головна  →  Новини  →  11 вересня 2019

Віталій Кличко: «За останніх два роки місто придбало 110 квартир для дітей-сиріт»

Віталій Кличко: «За останніх два роки місто придбало 110 квартир для дітей-сиріт»

За останніх два роки за кошти міського бюджету було придбано 110 квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час вручення сертифікатів на отримання житла.

«Сьогодні у нас гарний привід, аби зібратися у столичній мерії. Ми вручаємо сертифікати на отримання житла киянам, які потребують нашої особливої підтримки і турботи – дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. 21 однокімнатна квартира розташована в нових будинках на вулиці Метрологічній. Це житло, що готове приймати своїх нових господарів. Впевнений, вже днями ви зможете подивитися на свої квартири і почати їх облаштовувати», – зазначив мер.

Він нагадав, що ще кілька років тому в середньому не більше 5 осіб в рік з числа дітей-сиріт мали можливість реалізувати своє право на отримання житла. За словами Віталія Кличка, сьогодні в столиці на квартирному обліку перебуває 353 дитини-сироти та осіб цієї категорії.

«За останніх два роки  за кошти міського бюджету придбали 110 квартир. Це дозволить значно поліпшити ситуацію. Зокрема, в минулому році з міського бюджету виділили понад 76 мільйонів гривень на будівництво житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Тільки в березні цього року ми передали 24 квартири дітям-сиротам та дітям», – зазначив мер столиці.

Цього року в міському бюджеті передбачили 50 млн грн для придбання житла пільговим категоріям громадян. Ще 14 млн грн будуть спрямовані для придбання житла дітям-сиротам за рахунок державної субвенції місцевим бюджетам.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024