КМДА Київська міська державна адміністрація


4 вересня 2019

Віталій Кличко: «Враховуючи тенденції розвитку міста, бюджет Києва у 2022 році може становити понад 71 мільярд гривень»

Віталій Кличко: «Враховуючи тенденції розвитку міста, бюджет Києва у 2022 році може становити понад 71 мільярд гривень»

Враховуючи тенденції розвитку міста, бюджет Києва у 2022 році може становити понад 71 мільярд гривень. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на розширеному засіданні колегії КМДА.

За його словами, саме такий показник закладено у середньостроковому «Прогнозі бюджету міста Києва», який презентували під час засідання. Це – перший подібний прогноз кошторису, який розробила столична влада.

«Цей фінансовий прогноз стосується 2020-2022 років. І стане «дорожньою картою» для стратегії розвитку столиці. Бо саме запровадження середньострокового бюджетного планування має посилити бюджетну дисципліну. А також – запровадити ефективний механізм управління бюджетними коштами. Це – можливість планування ресурсів на перспективу. Визначення пріоритетів у використанні бюджетних коштів, їх ефективний розподіл. Середньострокове бюджетне планування надає більше можливостей і для реалізації довгострокових інфраструктурних проектів», – сказав мер столиці.

Віталій Кличко підкреслив, що враховуючи тенденції розвитку міста в 2020-2022 роках, прогнозується зростання валового регіонального продукту у Києві у межах 4,5-5,7%.

«Це дасть можливість істотно збільшити кошторис міста. Вже наступного року ми можемо отримати бюджет у майже 64 мільярда гривень. У 20121 – понад 68 мільярдів. А в планах на 2022 рік – 71 з половиною мільярдів гривень, – наголосив Віталій Кличко. – Для порівняння – у 2015 році бюджет столиці становив 31 мільярд гривень. Сьогодні, завдяки ефективним змінам в управлінні містом, ми отримали на цей рік бюджет понад 58 мільярдів».

Також Віталій Кличко зазначив, що збільшити надходження до бюджету планують, зокрема, і за рахунок проведення прозорих конкурсів на приватизацію об’єктів комунального майна та конкурсів на оренду торгівельних майданчиків.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.