Головна  →  Новини  →  3 вересня 2019

Микола Поворозник: «Ми постійно моніторимо самочинні забудови у Києві та актуалізуємо інформацію про них на спеціалізованому порталі»

Микола Поворозник: «Ми постійно моніторимо самочинні забудови у Києві та актуалізуємо інформацію про них на спеціалізованому порталі»

На загальнодоступному порталі http://monitor.mkk.kga.gov.ua/ розміщена актуальна інформація про забудови Києва та виявлені випадки самочинного будівництва. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Міська влада здійснює постійний моніторинг самочинних забудов. Доступ громадськості до інформації про результати цього моніторингу сприяє боротьбі з самочинними будівництвами. Перевірка наявності дозвільної документації на будівництво необхідна кожному, хто планує придбати житло або нежитлову нерухомість у столиці» – підкреслив Микола Поворозник.

На порталі всі об’єкти будівництва позначені чотирма кольорами: зелений – «законне будівництво», жовтий – «потребує додаткової перевірки», червоний – «самочинне будівництво», білий – «чекає рішення», це колір для новоствореної картки будівництва.

«Звернення про випадки самочинного будівництва можуть надходити від фізичних і юридичних осіб, а також державних та правоохоронних органів. Ознаками самочинного будівництва є будівництво об’єкту на земельній ділянці, яка не відведена для цієї мети, або будівництво без відповідного документа, який дає право виконувати будівельні роботи чи належно затвердженого проекту або з істотними порушеннями будівельних норм і правил», – зазначив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

У Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві звертають увагу відвідувачів порталу на те, що інформація постійно оновлюється. Зокрема, у випадку усунення або, навпаки, виявлення порушень під час перевірки, статус об’єктів будівництва може бути змінений.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024