КМДА Київська міська державна адміністрація


30 серпня 2019

Фахівці Подільської районної філії КМЦЗ провели консультацію з працівниками Подільського трамвайного ремонтно-експлуатаційного депо

Фахівці Подільської районної філії КМЦЗ провели консультацію з працівниками Подільського трамвайного ремонтно-експлуатаційного депо

Ринок праці, як одна зі складових ринкової економіки, знаходиться під постійним впливом складних економічних умов, які час від часу спричиняють сплеск скорочення чисельності працівників на підприємствах. Проте, не тільки економічні процеси можуть впливати на зміну чисельності штату організацій.

Одним із факторів, які провокують зменшення ролі робочої сили, є накопичення та використання технічних засобів (підвищення рівня технічної озброєності) виробництва.

Саме такі тенденції віддавна спостерігаються на багатьох столичних підприємствах. Не залишився осторонь цього разу і КП «Київпастранс», адже встановлення у громадському транспорті валідаторів у близькому майбутньому може призвести до зменшення потреби у контролерах-касирах, касирах квиткових тощо, про що власне і засвідчують уже подані роботодавцем (філія КП «Київпастранс» Подільське ТРЕД, філія КП «Київпастранс» Куренівське ТРЕД, відокремлений підрозділ Фунікулер КП «Київпастранс») до служби зайнятості інформаційні звітні дані про заплановане масове вивільнення таких працівників.

Фахівці відділу по роботі з роботодавцями та відділу профорієнтації Подільської районної філії КМЦЗ оперативно відреагували на подану роботодавцями інформацію. Таким чином, було здійснено ряд послідовних дій, а саме: занесено дані про масове вивільнення до Єдиної інформаційної автоматизованої системи, здійснено аналіз звітності, вивчено причини вивільнення працівників та можливості щодо їх працевлаштування.

Днями було організовано виїзну консультацію з працівниками Подільського трамвайного ремонтно-експлуатаційного депо, які опинились під загрозою вивільнення. Метою зустрічі було надання інформації щодо їх прав і державних гарантій соціального захисту.

Присутні 62 особи не тільки отримали інформацію щодо послуг, які надає Державна служба зайнятості, але і значну психологічну підтримку.   Адже актуальність такого виду заходів полягає насамперед у запобіганні негативним наслідкам у трудовому колективі при вивільненні працівників, знятті соціальної напруги та роз’ясненні правових питань звільнення.

Результативність проведеного заходу визначилась відразу – негативні настрої присутніх змінились на позитивні та саме доброзичливе і довірливе ставлення до представників служби зайнятості й поданої ними інформації.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.