Головна  →  Новини  →  12 серпня 2019

Члени громадської ради при Подільський РДА взяли участь у прес-конференції «Здорова молодь – гідність нації» в УНІА «УКРІНФОРМ»

Члени громадської ради при Подільський РДА взяли участь у прес-конференції «Здорова молодь – гідність нації» в УНІА «УКРІНФОРМ»

12 серпня члени громадської ради при Подільський РДА взяли участь у прес-конференції «Здорова молодь – гідність нації» в УНІА «УКРІНФОРМ», яку було ініційовано Всеукраїнським Патріотичним Рухом «Гідність Нації». У ході конференції піднімалася проблема поширення такої соціальної епідемії, як наркоманія. Зростає кількість місць, де замість творчих кружків можна побачити торгівлю наркотичними засобами, психотропними речовинами чи їх аналогами.

Все частіше до швидкої допомоги потрапляють школярі та студенти через передозування наркотичними речовинами та засобами. У багатьох дворах міста, на будівлях, гаражах, на шляху до шкіл та навчальних закладів майорить реклама наркотичних засобів. На теперішній час вже майже кожна дитина-старшокласник знає про наркотики і має знайомих, які вживають такі речовини, як: «солі», «спайси», «амфетаміни», «марки» тощо. Залишились лічені тижні до початку навчального року, а місто і регіони не готові у повній мірі забезпечити безпеку дітям, коли останні йтимуть до своїх навчальних закладів. Сучасні наркотики викликають дуже швидке звикання після першого вживання, залежність прогресує та може призвести до летальних наслідків.

Голова Подільської районної організації Товариства Червоного Хреста України в м. Києві під час прес-конференції наголосила на важливості профілактичних заходів серед молоді та зауважила, що проблема наркоманії несе за собою супутні захворювання, такі як: ВІЛ, туберкульоз, гепатити. Тому, є важливим обєднання зусиль громадських організацій та держави з метою попередження проблеми, а не боротьби з її наслідками.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024