КМДА Київська міська державна адміністрація


9 серпня 2019

Горилу Тоні з Днем народження привітали близько 5 тисяч відвідувачів Київського зоопарку (+фото)

Горилу Тоні з Днем народження привітали близько 5 тисяч відвідувачів Київського зоопарку (+фото)

8 серпня 2019 року горила Тоні відсвяткував своє 45-річчя. Із Днем народження Тоні привітали близько 5 тисяч відвідувачів. Про це повідомили у Київському зоопарку.

Гості залишили Тоні величезну кількість смачних подарунків, які після ретельного ветеринарного контролю передали імениннику.

Юннати Київзоо разом із відвідувачами писали вітальні листівки, а фахівці зоопарку розповідали про іменинника.

Тоні – єдина горила в Україні, а його поважний вік – 45, перевищує людські 80. Та незважаючи на це він почувається та виглядає добре. За його здоров’ям та дієтою постійно стежать кваліфіковані зоологи і ветеринари.

Горила Тоні народився 1974 року в Німеччині. 1999 року прибув до Київського зоопарку. За своїм характером є переконаним холостяком-одинаком, тому відкинув усі спроби німецьких та українських фахівців з вибору подруги. Він дуже прив’язаний до своїх кіперів, серед яких самі жінки, адже Тоні не терпить жодної чоловічої конкуренції.

Нагадаємо, День народження Тоні збігся зі щорічним візитом куратора Європейської асоціації зоопарків і акваріумів (ЄАЗА) Марка Дамена, який разом із першим заступник голови Київської міської державної адміністрації Миколою Поворозником також привітали ювіляра.

Фото за посиланням: https://kyivcity.gov.ua

 
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.