КМДА Київська міська державна адміністрація


7 серпня 2019

Перевізники Києва системно перевірятимуть стан і наповненість контейнерів для роздільного збору сміття – Петро Пантелеєв

Перевізники Києва системно перевірятимуть стан і наповненість контейнерів для роздільного збору сміття – Петро Пантелеєв

Перевізники твердих побутових відходів столиці здійснюватимуть системні перевірки справності та наповненості контейнерів для роздільного збору. Також коригуватимуться графіки вивезення відходів для уникнення накопичення сміття у дворах. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Посадовець сьогодні проінспектував Голосіївський, Солом’янський та Подільський райони та провів за результатами інспекції нараду з перевізниками.

«Усі підприємства, які сьогодні працюють у столиці, мають контролювати стан своїх контейнерів, оптимізувати графік вивезення, щоб не було ризику накопичення сміття у дворах. Також необхідно постійно моніторити технічну справність баків для відходів та оперативно ремонтувати їх. Окрім того, ми маємо проблему, коли в сітку для роздільного збору кидають всі без винятку відходи, тому будемо посилювати інформаційну роботу, зокрема, за допомогою житлово-експлуатуючих дільниць», – сказав Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що у столиці встановили 2,5 тисяч контейнерів для пластику, скла та паперу, а також підкреслив, що міська влада жорстко контролюватиме, щоб вміст цих контейнерів направлявся винятково на сортувальні лінії, а потім на переробку.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.