КМДА Київська міська державна адміністрація


5 серпня 2019

Діана Попова: «За 5 років роботи Мережа кінотеатрів КП «Київкінофільм» зазнала масштабних змін»

Діана Попова: «За 5 років роботи Мережа кінотеатрів КП «Київкінофільм» зазнала масштабних змін»

Департамент культури Київської міської державної адміністрації під керівництвом Діани Попової докорінно змінив та модернізував роботу комунальних кінотеатрів. Так, результатом та головним показником успіху стало суттєве збільшення відвідувачів та, як наслідок, кіносеансів.

Покращення матеріально-технічної бази, встановлення сучасного цифрового обладнання, капітальний ремонт кінотеатрів та проведення масштабних фестивалів – лише невелика частина того, що вже зроблено.

«Проведено без перебільшення дуже велику роботу. Для цього, окрім матеріальних ресурсів, потрібна була ще одна, не менш важлива складова: незламне бажання змін і чітке бачення того, як все має бути. Звісно, що ми маємо на меті реалізувати ще не один проект, але те, що бачимо сьогодні – вже велика перемога», – прокоментувала директор Департаменту культури Діана Попова.

Вона також зазначила, що вектором розвитку є збереження культурних осередків міста шляхом реконструкції комунальних кінотеатрів крокової доступності – за підтримки міста вони мають створити власний культурний простір у спальних районах Києва.

Результатом стали:

- кількість кінотеатрів:

2014 рік: 14

2019 рік: 17

Відремонтовано та відновлено роботу кінотеатру «Промінь»; проведено ремонт у кінотеатрі «Київська Русь», «Лейпциг», «ім. Т. Г. Шевченка», «ЛІРА», «Флоренція», «Факел», «Старт», «Дніпро».

- кількість кінозалів:

2014 рік: 21

2019 рік: 34

Відкрито 10 цифрових залів у кінотеатрах «Промінь», «Лейпциг», «ім. Т. Г. Шевченка», «Факел», «Кіото» та «Флоренція».

У 7 кінозалах було встановлено сучасне цифрове обладнання, зокрема, у «Лейпцигу» та «Флоренції» – сріблясті екрани, нову систему для перегляду в 3D-форматі, цифровий проектор із лазерним джерелом світла.

- кількість сеансів:

2014 рік: 32 тис.

2019 рік: близько 45 тис.

Чималих змін зазнав кінотеатр «Лейпциг»: проведено ремонт та утеплення фасаду, заміна вікон, встановлені нові комфортні крісла у кінозалі на 540 місць.

На базі кожного кінотеатру створюються культурні центри, які мають об’єднати в одному місці киян за різними творчими інтересами: кіно, концерти, фестивалі, сучасне мистецтво, фото- та художні виставки тощо.

Одним із наймасштабніших пілотних проектів Департаменту культури став кінотеатр «Краків», який у найкоротший строк має стати Європейським культурним центром. Він є першим в Україні багатофункціональним і мультидисциплінарним проектом, який реалізується містом – Департаментом культури КМДА.

За підтримки міста проведено:

- Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість»;

- Міжнародний кінофестиваль «Чілдрен кінофест»;

- Київський міжнародний фестиваль «Кінолітопис»;

- Міжнародний кіно-відеофестиваль «Відкрита ніч»;

- Фестиваль «Київ. Із кінематографом у серці»;

- Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК»;

- Міжнародний фестиваль анімації «LINOLEUM»;

- Фестиваль «Кіно-Франкофонія»;

- Міжнародний кінофестиваль «Крила»;

- Кінопокази в рамках фестивалю «Французька весна».

Важливим кроком стало відкриття кінотеатру українського кіно «ЛІРА», діяльність якого спрямована на показ вітчизняного продукту та підвищення до нього інтересу киян та гостей міста.

Так, директор Департаменту культури Діана Попова зазначила, що основним напрямом діяльності міста є популяризація українського кіно і просування його на міжнародному рівні. «Таким чином ми демонструємо європейській спільноті високий потенціал України та Києва зокрема», – сказала Діана Попова.

Результатом роботи також стало налагодження співпраці з іноземними партнерами: вдалося організувати Дні українського кіно у Латвії, Литві, Польщі, Болгарії тощо.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.