Головна  →  Новини  →  5 серпня 2019

Віталій Кличко показав, як створюють пам’ятник Сікорському (+відео)

Віталій Кличко показав, як створюють пам’ятник Сікорському (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко показав, як триває робота над створенням пам’ятника Ігорю Сікорському, який незабаром встановлять у столиці. Відео Віталій Кличко опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Наприкінці серпня ми презентуємо пам’ятник видатному киянину, всесвітньо відомому авіаконструктору Ігорю Сікорському. Встановимо його, як і анонсували, перед аеропортом, що тепер носить ім’я Сікорського (колишній аеропорт «Жуляни»), – зазначив у дописі до відео мер столиці. – Робота над створенням пам’ятника сьогодні в розпалі. Скульптура Сікорського стоятиме на постаменті у вигляді напівсфери зі стилізованою картою світу. Триматиметься фігура на одній точці – ніби відриваючись від землі в небо. Оскільки Сікорський є конструктором першого у світі гелікоптера, у руці він триматиме своє творіння».

Як і монумент Іллі Муромця, скульптуру Ігоря Сікорського «створюють» із допомогою 3D-принтера. Понад 90% елементів фігури вже віддрукували – а це близько 500 деталей! Тепер їх виливають із бронзи і потім зварюватимуть.

Висота пам’ятника з постаментом буде 7,2 м. Постамент виготовлять з граніту, карту та фігуру авіаконструктора – з бронзи.

Працює над пам’ятником відомий скульптор, автор «Дітей, які запускають кораблики», «Іллі Муромця» Володимир Журавель. 

Мер також підкреслив, що проект реалізовується за підтримки меценатів. Тому бюджетних коштів на нього не витрачали.

«Попри те, що Ігор Сікорський більшу частину свого життя жив та працював у США, перший у світі апарат вертикального злету він зібрав та запустив саме в Києві, у дворі садиби на Ярославовому валу, де мешкала тоді родина Сікорських. Уже не перший рік ми добиваємося, аби будинок Сікорського Міністерство оборони передало громаді столиці. Щоб місто могло його відреставрувати», – зазначив мер Києва.

Відео за посиланням: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024