Головна  →  Новини  →  1 серпня 2019

У п’ятницю запрацює наземний перехід на вулиці Костянтинівській, що на Подолі

У п’ятницю запрацює наземний перехід на вулиці Костянтинівській, що на Подолі

Облаштування наземного переходу через вул. Нижній і Верхній Вал на перетині з вул. Костянтинівською дасть змогу швидко і зручно переходити вулицю пішоходам і створить зручні умови для маломобільних категорій громадян. Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

КП «Центр організації дорожнього руху» розробило і погодило схему організації дорожнього руху з Патрульною поліцією і встановило додаткові світлофори для пішоходів. КП «УЗН» Подільського району перенесло клумбу. Наразі тривають роботи зі встановлення твердого покриття на бульварній частині.

КП ШЕУ Подільського району облаштувало пониження бордюрних каменів і встановило тактильну плитку зупиняючої дії. Це один із перших прикладів реалізації стратегії доступності і зручності у місті, подібні рішення будуть з’являтися на інших вулицях, які реконструюються чи капітально ремонтуються.

У Департаменті також наголосили, що зміна інфраструктури – нешвидкий процес, але неминучий. Київ має змінюватись на краще, ставати доступнішим, зручнішим, комфортнішим для всіх учасників руху.

Світова тенденція щодо пріоритету на автошляхах та вулицях мегаполісів протягом останніх кількох років значно змінилася: приватне авто поступається громадському транспорту, а публічний простір став належати не автівкам, а пішоходам. Київ бере за приклад цю тенденцію, реформуючи транспортну систему столиці. Система пріоритетів міської транспортної інфраструктури така: пішохід – велосипедист – громадський транспорт – автомобіль у русі – припаркований автомобіль. Київ має йти від автомобілецентричності до людиноцентричності.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024