КМДА Київська міська державна адміністрація


29 липня 2019

Володимир Слончак: «Аби спростити доступ громадян до документів, столиця продовжує оцифрування архівів БТІ»

Володимир Слончак: «Аби спростити доступ громадян до документів, столиця продовжує оцифрування архівів БТІ»

Місто продовжує роботу над створенням електронної бази даних технічної документації на об’єкти нерухомого майна. Адже цей важливий крок впроваджує європейські стандарти у сфері обліку об’єктів нерухомого майна Києва, а отже підвищує ефективність та прозорість роботи міської влади. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

«У 2018 році ми розпочали надважливий проект, який по суті модернізує управлінські процеси та наводить лад у цій сфері. Оцифрування архівів БТІ формує зручний і прозорий доступ громадськості до роботи з документами. Це дозволить принципово скоротити час для формування та видачі довідок. Окрім цього, наявність електронного архіву мінімізує можливості зловживання службовим становищем. Тож цьогоріч попри труднощі фінансування міська влада продовжує цю важливу роботу», – повідомив Володимир Слончак.

На сьогодні здійснено оцифрування 1120 інвентаризаційних справ на об’єкти нерухомості комунальної власності територіальної громади м. Києва. Наразі роботи тривають – уточнив заступник голови.

«Важливо, що в процесі формування електронної бази міські фахівці відновлюють пошкоджені та старі документи за допомогою професійного обладнання, що дозволить надалі зберігати їх у задовільному стані. Тож у першу чергу здійснюється оцифрування документів, які належать до сфери культурної спадщини Києва», – повідомив Володимир Слончак.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.