Головна  →  Новини  →  29 липня 2019

У столиці функціонує 172 органи самоорганізації населення - Марина Хонда

У столиці функціонує 172 органи самоорганізації населення - Марина Хонда

У Києві наразі функціонує 172 органи самоорганізації населення (ОСН), які об’єднують майже 800 тис. жителів. Про це під час зустрічі з представниками ОСН заявила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За її словами, важливість органів самоорганізації населення у системі місцевого самоврядування Києва помітно зростає, оскільки їх діяльність стає все більш корисною для жителів столиці. Місто, у свою чергу, намагається стимулювати появу нових та розвиток вже існуючих ОСН, виділяючи для цього кошти з міського бюджету.

«Для ефективної реалізації ОСН місцевих ініціатив, спрямованих на вирішення питань на місцях, продовжуватиметься практика проведення міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Цьогоріч відповідно до Програми на конкурс передбачено 3 млн грн фінансової підтримки. Крім того, умови оформлення проектів та програм значно спрощені. Сподіваюся, що в цьому році ідеї проектів будуть відповідати запитам жителів столиці, відрізнятимуться інноваційністю та дозволять благоустроїти території ОСН», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, для влади міста є вкрай необхідним створити сприятливі умови для створення та діяльності ОСН. Зокрема, протягом травня – червня 2019 року підготовлено проект Порядку організації та проведення зборів жителів за місцем проживання щодо діяльності органів самоорганізації населення у місті Києві.

Марина Хонда також додала, що без органів самоорганізації населення неможливо здійснювати ефективне місцеве самоврядування, оскільки неможливо розвивати місцеву інфраструктуру без врахування інтересів та мешканців територіальної громади.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024