КМДА Київська міська державна адміністрація


26 липня 2019

У Києві можуть з’явитися три нових об’єкти природно-заповідного фонду

У Києві можуть з’явитися три нових об’єкти природно-заповідного фонду

У Києві можуть з’явитися три нових об’єкти природно-заповідного фонду. За відповідне рішення проголосували члени постійної комісії Київради з питань екологічної політики. Загалом це два ландшафтних заказника місцевого значення «Яр-пролісок» та «Конча-Заспа» і пам’ятка природи місцевого значення «Витоки річки Нивки». Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

«Створення нових об’єктів природно-заповідного фонду значно поліпшить контроль за господарською діяльністю на даній території та дозволить унеможливити безвідповідальне знищення флори та фауни», – зазначив Андрій Мальований.

Комплексна пам’ятка природи місцевого значення «Витоки річки Нивки» має площу 2,5 га. Це давнє русло р. Нивки з великим різноманіттям прибрежно‑водної рослинності.

Ландшафтний заказник місцевого значення «Яр-пролісок» площею 16 га та 4 га (дві частини). На території місцевості збереглися деревостани, де збережені старовікові високі дерева дубів та грабу. Також тут зростає багато видів первоцвітів.

Ландшафтний заказник місцевого значення «Конча-Заспа» – територія Жукова острова площею 579,7 га. Найбільший острів у Києві з великою кількістю видів рослин та тварин, занесених до Червоної книги України.

Остаточне голосування щодо створення об’єктів природно-заповідного фонду відбудеться на сесії Київської міської ради.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.