Головна  →  Новини  →  25 липня 2019

У Подільській РДА провели нараду щодо змін до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, аварій на виробництві (фото)

У Подільській РДА провели нараду щодо змін до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, аварій на виробництві (фото)

25 липня в Подільській райдержадміністрації провели нараду, на якій розповіли про зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, аварій на виробництві та аналіз виробничого травматизму на підприємствах Подільського району за період І півріччя 2019 року.

До участі у нараді були запрошені:

  • Олена Бочарова, начальник відділу організації профілактичної роботи та страховий експерт Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та профзахворювань України в місті Києві;
  • Олексій Литвиненко, головний державний інспектор з охорони праці відділу розслідування нещасних випадків та аварій на виробництві Головного управління Держпраці у Київській області;
  • Шинкаренко Олена, представник центру  «Охорона праці»;
  • Кузьміч Лариса, завідувач сектору з питань охорони праці Печерської райдержадміністрації;
  • представники юридичної компанії «ЮКГ «Правова ініціатива»;
  • представники підприємств, організацій та установ Подільського району.

У ході наради присутні обговорили нову редакцію Порядку розслідування та обліку нещасних випадків та аварій на виробництві.

Крім того, розглянули аналіз і статистику виробничого травматизму за І півріччя 2019 року на підприємствах Подільського району, за причинами та видами подій.

Так за І півріччя 2019 року в Подільському районі сталося 19 нещасних випадків із 19 потерпілими, в тому числі 3 із смертельними наслідками.

До відома учасників наради довели, що втратила чинність постанова Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1232, якою був затверджений Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. Так, з 1 липня поточного року набув чинності Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 337. У ході наради обговорили процедуру проведення розслідування та обліку нещасних випадків, надані роз’яснення та коментарі до змін.

Також акцентувалася увага на тому, що Повідомлення про нещасний випадок надається до територіального органу Держпраці за місцем настання нещасного випадку та/або гострого професійного захворювання (отруєння), а у разі настання нещасного випадку внаслідок події (аварії, катастрофи тощо) під час руху транспортних засобів усіх видів – за місцем реєстрації підприємства (установи, організації).

Наприкінці наради присутні представники підприємств, організацій та установ району мали змогу поставити питання по темі і отримати вичерпні відповіді на них.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024