Головна  →  Новини  →  23 липня 2019

Віталій Кличко відкрив у Києві пам’ятний барельєф на честь Ігоря Стравинського

Віталій Кличко відкрив у Києві пам’ятний барельєф на честь Ігоря Стравинського

Мер Києва Віталій Кличко відкрив новий арт-об’єкт – пам’ятний барельєф на честь видатного композитора і диригента Ігоря Стравинського. Барельєф встановили на вулиці Лютеранській 28/19. У будинку за цією адресою митець жив і творив у період свого перебування в Києві.

«Нам є чим пишатись, нам є що презентувати і про що розповідати. Про нашу історію, наші досягнення  і про людей, які прославляли та прославляють Київ. І яких знає увесь світ. Я вдячний усім небайдужим, усім меценатам, які долучаються, щоб зробити наше місто, нашу країну цікавішими, привабливішими, інтегрованими в світовий культурний простір. Пам’ятний барельєф Ігорю Стравинському – це початок великого проекту», – сказав Віталій Кличко. 

Пам’ятна дошка Ігорю Стравинському – перший монумент у проекті «Видатні особистості, які змінили світ», організованому меценатами і столичною владою.

Віталій Кличко нагадав, що найближчим часом у Києві відкриють пам’ятник Ігорю Сікорському – видатному авіаконструктору. Також місто продовжує роботу, щоб повернути у власність громади садибу Сікорських на Ярославовому валу і відреставрувати її.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024