Головна  →  Новини  →  11 липня 2019

Деформацію стiйки огорожі пішохідно-велосипедного мосту, яка призвела до невеликої тріщини в покритті, усунуть вже сьогодні – Олександр Спасибко

Деформацію стiйки огорожі пішохідно-велосипедного мосту, яка призвела до невеликої тріщини в покритті, усунуть вже сьогодні – Олександр Спасибко

Тріщина в покритті не на мосту, а біля стiйки огорожі на материку, імовірно, сталася внаслідок перепаду температур та туго натягнутих тросів (це фізичний процес), і її ліквідують вже сьогодні. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Перш за все, маю запевнити киян i гостей столиці в абсолютній безпеці мосту. Наголошую, що жодних конструктивних порушень тут немає. Тріщина утворилися в покритті, імовірно, внаслідок перепаду температур та сильно натягнутих тросiв. Їi вже сьогодні ліквідує підрядник, протягом 3-4 годин, оскільки пошкодження має бути усунуто внаслідок гарантійних зобов’язань», – прокоментував Олександр Спасибко.

 Він запевнив, що причини пошкодження встановлені та, звичайно ж, будуть оперативно усунуті вже сьогодні.

«Кияни та гості міста вже полюбили пішохідно-велосипедний міст, що з’єднує парк «Володимирська гірка» з Аркою дружби народів. Це, дійсно, унікальний об’єкт. Навколо нього зберігається неймовірний ажіотаж серед киян та гостей столиці», – додав заступник голови КМДА.

Нагадаємо, міст, що з’єднує два туристичних маршрути – парк «Володимирська гірка» і парк «Хрещатий», було відкрито цьогоріч 26 травня, у День Києва. Він слугує винятково для пішоходів і велосипедистів.

Мостовий перехід зроблений із бетону, заліза та скла. Тут є пішохідні та велосипедні доріжки, оглядові майданчики, сучасне освітлення, відеоспостереження. Облаштовані оглядові майданчики, звідки відкривається вид на Дніпро, панорами лівобережжя та історичного Подолу.

Місто планує втілити проект великого туристичного маршруту, який розпочинатиметься від Пейзажної алеї і завершуватиметься біля Києво-Печерської Лаври.

 
Джерело: https://kyivcity.gov.ua
Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024