Головна  →  Новини  →  11 липня 2019

Віталій Кличко: «Роботи з будівництва метро на Виноградар тривають за графіком. Дві нових станції плануємо відкрити у 2021 році» (+фото)

Віталій Кличко: «Роботи з будівництва метро на Виноградар тривають за графіком. Дві нових станції плануємо відкрити у 2021 році» (+фото)

Роботи з будівництва метро на Виноградар тривають за графіком. Дві нових станції – «Мостицьку» та «Проспект Правди» планують відкрити в 2021 році. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час перевірки процесу будівництва метро поряд із майбутньою станцією «Мостицька».

«Ми знаходимося на будівельному майданчику поряд із майбутньою станцією «Мостицька». Роботи тривають за графіком, і наше завдання в 2021 році відкрити дві нових станції на Виноградар – «Мостицьку» та «Проспект Правди», – сказав Віталій Кличко. – Метро на Виноградар є одним із наших пріоритетних інфраструктурних проектів. Мешканці Виноградаря чекають на цю подію вже давно». 

 За словами міського голови, будівництво тунелю між станціями «Сирець» і «Мостицькою» здійснюватиметься закритим способом – під землею. А між «Мостицькою» та «Проспектом Правди» – відкритим. Тунель на глибині 18 метрів буде двоярусним, на  відміну від усіх інших станцій метрополітену. Така конструкція пов’язана з особливостями інфраструктури району.

 За словами головного інженера проекту будівництва метро на Виноградар Євгена Шатайкіна, щит для будівництва тунелю між станціями «Сирець» та «Мостицька» знаходиться на виробничій базі «Київметробуду», на початку осені розпочнеться його монтаж на будівельному майданчику. Сьогодні на майданчику відбувають підготовчі будівельні роботи.

«До кінця року розпочнуться роботи з влаштування перегінного тунелю між станціями «Мостицька» та «Сирець», – зауважив Євген Шатайкін.

Довжина цієї ділянки – 1,3 км. Діаметр щита – 6 метрів. 

 Планується, що пасажиропотік на нових станціях сягне 34 тис. пасажирів на годину. Загальна кошторисна вартість будівництва двох станцій - понад 6 млрд грн. Довжина ділянки метро для двох нових станцій – 3,7 кілометрів.

Фото за посиланням: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024