КМДА Київська міська державна адміністрація


8 липня 2019

Більше 100 багатодітних родин відсвяткували Український День родини у столичному Гідропарку

Більше 100 багатодітних родин відсвяткували Український День родини у столичному Гідропарку

Близько 500 осіб з числа багатодітних та неповних сімей Києва долучилися до святкування Українського Дня родини, яке відбулося у столичному «Гідропарку». Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Захід відбувся на території Долобецького острову, який входить до парку «Гідропарк». Організатором виступила Служба у справах дітей та сім’ї міста Києва. У рамках святкування було передбачено чимало спортивних і культурних розваг, QR-квест «Природна гармонія-Сімейна гармонія», а для наймолодших учасників – дитячі настільні ігри народів світу.

«У місті Києві майже 16 тисяч багатодітних родин, які виховують від 3 до 10 дітей. Взагалі, таких дітей у нас більше 50 тисяч. На цій локації ми збираємося вже третій рік поспіль. Це свято більше як згуртування родин, пікнік, щоб діти не сиділи в телефонах, гаджетах, а спілкувалися між собою. Місто постійно підтримує багатодітні родини пільгами. Але я вважаю, що найбільше, що можна зробити, це робити родини більш дружніми. Тому що матеріальна допомога це, звісно, важливо, але набагато важливішим є спільне проведення часу в родинному колі. І це те, що міська влада може і повинна забезпечувати», – вважає Марина Хонда.

Основною родзинкою заходу стало масштабне ЛЕГОбудівництво, під час якого родинні команди із усіх районів Києва спільно побудували гігантську скульптуру – символ Києва і надпис «Місто щасливих родин». Кожна команда правильно відтворила свій елемент скульптури з ЛЕГО, поєднавши які, можна було побачити оновлений символ Києва, складений із конструктору. Всього для будівництва було задіяно 40 тисяч деталей «Лего», тобто це відтворення символу Києва із дитячого конструктору стало наймасштабнішим. Довжина скульптури склала 3,5 метра, а заввишки – близько метра.

Довідково.

Станом на 01.01.2019 у Києві проживають 15 707 багатодітних родин, в яких виховуються 50 263 дитини. З них 8 родин, які виховують по 10 дітей. Також на сьогодні у Києві 660 жінок мають звання «мати-героїня», які виховують по п’ять і більше дітей.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.