Головна  →  Новини  →  8 липня 2019

Віталій Кличко: «Мережа громадського прокату велосипедів у столиці стає більш розгалуженою»

Віталій Кличко: «Мережа громадського прокату велосипедів у столиці стає більш розгалуженою»

Мережа громадського прокату велосипедів у столиці стає більш розгалуженою. Вже невдовзі Bike-sharing включатиме 264 пункти прокату 2-х тисяч велосипедів у всіх районах Києва. Про це мер Києва Віталій Кличко написав на своїй сторінці у Facebook.

«Друзі! Приємна новина для тих, хто любить велопрогулянки! Мережа громадського прокату велосипедів у столиці стає більш розгалуженою. Головним інвестором цього проекту буде компанія «Nextbike Київ», що перемогла на відкритому конкурсі. Ця компанія рік тому ризикнула і відкрила перші локації велопрокату. Тоді за 100 днів роботи сервісу велопрокату у Києві його послугами скористалися майже 10 000 разів. А за цей час у системі прокату зареєструвалися близько 19 тисяч користувачів», – написав Віталій Кличко.

Мер заначив, що вартість реалізації нового проекту – 33 млн гривень. За домовленістю з інвестором, локації облаштують у всіх районах столиці – біля торгових центрів та адміністративних будівель, поруч зі станціями метро та навчальними закладами, в парках та зонах відпочинку.

«Взяти велосипед на прокат нескладно. Треба скачати мобільний додаток та сплатити за оренду байка. І попередження для крадіїв та вандалів: всі велосипеди оснащені GPS-трекерами, тому система «бачить», де знаходиться кожен байк», – підкреслив мер столиці.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024