КМДА Київська міська державна адміністрація


2 липня 2019

Облік домашніх і безпритульних тварин Києва автоматизовано в «Реєстрі домашніх тварин» із використанням сучасних інформаційних технологій

Облік домашніх і безпритульних тварин Києва автоматизовано в «Реєстрі домашніх тварин» із використанням сучасних інформаційних технологій

Для визначення порядку та особливостей функціонування «Реєстру домашніх тварин», розпорядженням КМДА № 1137 затверджено Положення про цю інформаційну систему.  

«Реєстр домашніх тварин», який торік введено в дослідну експлуатацію, призначений для реєстрації, ідентифікації та обліку домашніх і безпритульних тварин Києва. Положення дасть змогу автоматизувати облік даних цих тварин із використанням сучасних інформаційних технологій та її інформаційних ресурсів суб’єктами відносин.

Зокрема, система надає можливість самостійної зручної реєстрації власних тварин, супроводу/актуалізації таких даних, а також цільового використання інформації про тварину користувачами.

Положення про цю інформаційну систему визначає мету, завдання, структуру, суб’єктів відносин в інформаційній системі, процедуру реєстрації відомостей про тварину, використання, доступу і технічного захисту інформації в реєстрі. Зокрема, на веб-сайті доступні:

  • автоматизована реєстрація/перереєстрація домашніх і безпритульних тварин;
  • формування єдиної бази даних про домашніх і безпритульних тварин на території Києва, їхніх власників/опікунів, супровід та актуалізація таких даних;
  • створення та ведення електронних карток тварин, що мешкають у столиці;
  • ідентифікація тварини за допомогою QR-коду на жетоні у базі даних Реєстру;
  • збір відомостей про домашніх та безпритульних тварин, їхніх власників/опікунів із метою їх обліку.

Електронна картка тварини містить таку основну інформацію: зображення тварини, кличка тварини (у разі наявності), вид, стать, порода, масть, тип шерсті, зріст тварини, її дата народження, дані про стерилізацію, щеплення та інші ветеринарні заходи, додаткові файли (наприклад, сканкопії документів, що підтверджують право власності або містять інші відомості про тварину).

За результатами створення та внесення відповідних даних до електронної картки на веб-сайті тварині присвоюється індивідуальний номер.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.