Головна  →  Новини  →  2 липня 2019

Більше сотні підприємств, громадських організацій та інших установ Києва готові долучитись до акції «День без поліетилену»

Більше сотні підприємств, громадських організацій та інших установ Києва готові долучитись до акції «День без поліетилену»

Понад 100 магазинів, супермаркетів, аптек, громадських організацій та інших установ зареєструвалося до участі в акції «День без поліетилену», що відбудеться 3 липня. Вона проходить у рамках Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів з ініціативи Програми розвитку ООН та Міністерства екології та природних ресурсів України, міжфракційного об’єднання ВРУ «Зелена енергія змін» та «Zero Waste Alliance Ukraine».

«Управління екології та природних ресурсів КМДА запрошує всіх небайдужих киян долучитися до всесвітньої акції і щонайменше на день відмовитися від покупки й використання поліетиленових пакетів. Саме цього дня спробуйте повністю відмовитися від пластикових пакетів і скористайтеся екоторбинками. Ми сподіваємось, що поступово побутове використання таких пакетів зменшуватиметься і не обмежуватиметься одним днем акції», – говорить начальник Управління екології та природних  ресурсів КМДА Андрій Мальований.

Як свідчить статистика ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок. При цьому кожного ж року до океану потрапляє 8 мільйонів тон пластикової тари – у тому числі, пакетів. Морські жителі ковтають шматочки пластику, що може призвести до смерті.

За даними WWF (Всесвітній фонд природи), людина за день ковтає одну кредитну картку, за місяць – один пластиковий вішак для одягу. Це все мікропластик, який потрапляє в організм людини через воду та їжу.

Наразі у Верховній Раді зареєстровані три законопроекти, які передбачають обмеження використання пластикових пакетів в Україні.

Доєднатись до акції можуть як споживачі, громадські організації, так і заклади, супермаркети, магазини, ринків та інші торгові точки.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024