Головна  →  Новини  →  2 липня 2019

У столиці запустили програму матеріальної підтримки дитячих будинків сімейного типу та прийомних родин

У столиці запустили програму матеріальної підтримки дитячих будинків сімейного типу та прийомних родин

Розуміючи важливість виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Київ вперше в Україні запустив систему щоквартальних грошових виплат для дитячих будинків сімейного типу, прийомних і патронатних родин столиці в рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам». Перші виплати вже отримали 24 дитячі будинки сімейного типу, 30 прийомних родин і патронатна сім’я з нагоди Дня захисту дитини. Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.

«У березні цього року ми обіцяли зробити таку матеріальну допомогу і підписали відповідне розпорядження. А вже сьогодні її отримали 24 ДБСТ, 30 прийомних сімей та патронатна сім’я, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Для нас важливо, щоб кожна дитина виховувалася у родині. Тому місто активно допомагає дитячим будинкам сімейного типу – закуповує квартири, автомобілі, допомагає матеріально. Ці виплати створені для того, щоб стимулювати та підтримувати появу дитячих будинків сімейного типу, патронатних родин. Так ми матимемо змогу поступово відійти від інтернатного виховання», – зазначила Марина Хонда.

Згідно з програмою, матеріальну допомогу у розмірі 8000 гривень отримали батьки-вихователі, прийомні батьки, патронатні вихователі, які виховують від 1 до 3 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У розмірі 15000 гривень – батьки-вихователі, прийомні батьки, патронатні вихователі, які виховують від 4 до 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У розмірі 20000 гривень – батьки-вихователі, прийомні батьки, патронатні вихователі, які виховують 7 та більше дітей-сиріт та/або дітей, позбавлених батьківського піклування.

Такі виплати покликані стимулювати та заохочувати до створення нових дитячих будинків сімейного типу, які дадуть змогу дітям відчути батьківське піклування і нормально соціалізуватися у суспільстві. Вони будуть виплачуватися щоквартально для родин, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Сьогодні у столичних дитячих будинках сімейного типу та прийомних родинах виховуються 178 дітей. Проте ще 110 дітей потребують батьківського піклування.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024