КМДА Київська міська державна адміністрація


1 липня 2019

У вересні буде презентовано напрацьований із громадою проект Концепції інтегрованого розвитку Подільського району

У вересні буде презентовано напрацьований із громадою проект Концепції інтегрованого розвитку Подільського району

У вересні німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» презентує напрацьований із громадою проект Концепції інтегрованого розвитку Подільського району.

26 червня минув рік від підписання Протоколу про співробітництво в рамках реалізації проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» між Київською міською державною адміністрацією та німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».

«Ми раді поділитися успіхами реалізації проекту у Подільському районі, який виконує GIZ у співпраці з КМДА за фінансування Уряду Німеччини. За цей рік була пророблена величезна робота за трьома ключовими напрямами: розробка Концепції інтегрованого розвитку Подільського району, підвищення кваліфікації держслужбовців, розробка Плану сталої міської мобільності. Робота над Концепцією наразі триває. Результати роботи постійно обговорюються з місцевими мешканцями. Вже у вересні ми презентуємо проект Концепції для підсумкового обговорення з громадою», – зазначають у GIZ.

Над концепцією працюють 12 експертів GIZ у тісній співпраці з Подільською РДА та фахівцями КМДА. За цей рік експерти детально проаналізували перспективи розвитку та ключові виклики в різних мікрорайонах Подільського району. Важливою сильною стороною, але одночасно і викликом, є неоднорідність всього адміністративного Подільського району. З метою інтеграції району експертна група розробила візію та стратегічні цілі його розвитку.

Одним із найбільших пріоритетів інтегрованого розвитку є залучення жителів та інших зацікавлених груп, три хвилі обговорень з якими були проведені за рік.

Загалом відбулись урочисте відкриття проекту, шість обговорень проблем та напрямів розвитку району, дві презентації та обговорення результатів аналізу наявного стану району й перспективних напрямів його розвитку. Наразі тривають зустрічі-обговорення стратегічних цілей розвитку району із ключовими різнопрофільними, у т. ч. приватними організаціями. Уже відбулось п’ять круглих столів у сфері екології та ландшафту, освіти та науки, соціального розвитку, підприємництва та зайнятості, культури й рекреації. На найближчий час заплановані круглі столи для узгодження стратегічних цілей у сфері історичної спадщини, а також загальні публічні дискусії щодо Концепції інтегрованого розвитку Подільського району.

«Зустрічі з представниками громадськості, мешканцями, експертами дали можливість виявити велику зацікавленість у проекті та потребу саме інтегрованого підходу до розвитку району та міста Києва. Заходи відбувались за активної участі представників КМДА та РДА, які задекларували готовність втілювати концепцію в життя та докласти для цього всіх зусиль», – наголошують у GIZ.

Важливою складовою реалізації проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» є освітній компонент. Працівники КМДА та РДА брали участь у тренінгах та курсах підвищення кваліфікації у сфері управління, проектного менеджменту, залучення мешканців та роботи з вирішення конфліктів, профілактики вигорання тощо. Ці навчальні заходи допомогли службовцям поглибити знання, розібратись у принципах інтегрованого розвитку та застосовувати нові підходи на практиці. Одним із важливих результатів участі в таких заходах є мережування, координація та налагодження взаємодії серед працівників різних департаментів та відділів КМДА й РДА.

Реалізація проекту в Подільському районі сприяє впровадженню інноваційних методів та інструментів сталого інтегрованого розвитку в Києві. Перший рік був результативним, але попереду ще багато роботи, зокрема узгодження й затвердження Концепції й Плану сталої міської мобільності для всього Подільського району, де буде необхідна підтримка депутатського корпусу. У наступному році передбачається поступова імплементація концепції та робота над пріоритетними проектами.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський наголошував, що результатом роботи буде кілька великих проектів, у тому числі і реконструкція Контрактової площі, пішохідної частини вул. Сагайдачного. Також результатом буде кілька локальних проектів – будуть оновлюватися деякі квартали на старому Подолі

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.