КМДА Київська міська державна адміністрація


27 червня 2019

27 червня відбулося засідання Колегії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації (фото)

27 червня відбулося засідання Колегії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації (фото)

Микола Дубовик провів засідання Колегії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації. До участі у нараді долучились керівники структурних підрозділів Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, начальник РТМ «Поділ» КП «Київтеплоенерго» Сергій Чорноштан, начальник РТМ «Нивки» КП «Київтеплоенерго» Олександр Савісько та члени Колегії. У ході засідання розглянули три питання:

  • про напрямки діяльності Територіального центру соціального обслуговування Подільського району м. Києва у відповідності до потреб соціально залежних груп населення, перспективи розвитку надання соціальних послуг;
  • про розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • про проблемні питання, які виникають при підготовці та проведенні опалювального сезону, підведення підсумків проходження опалювального сезону 2018-2019 років у Подільському районі міста Києва.

Розглядаючи перше питання, директор Територіального центру соціального обслуговування Подільського району м.Києва Олена Слабеняк доповіла щодо напрямків діяльності центру у відповідності до потреб соціально залежних груп населення та перспективи розвитку надання соціальних послуг.

Територіальним центром соціального обслуговування Подільського району м. Києва надаються наступні соціальні послуги: «Догляд вдома», «Соціальна адаптація», «Натуральна допомога», «Денний догляд». Загальна кількість підопічних Територіального центру на теперішній час складає 1557 осіб. Одним з важливих напрямків роботи Територіального центру є надання соціально-побутових послуг особам, переміщеним з тимчасово окупованих територій України. Так, у відділенні соціальної допомоги вдома «Куренівка» перебуває на обліку та отримує соціальну послугу «Догляд вдома» 1 переміщена особа. У відділенні денного перебування перебувають на обліку та отримують послугу «Соціальна адаптація» 7 переселенців з тимчасово окупованих територій України.

Також Олена Слабеняк зазначила, що перспективним напрямком роботи є поступове впровадження платних соціальних послуг для підтримання життєдіяльності малозабезпечених громадян, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю і мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, в обсягах, визначених Державними стандартами соціальних послуг, із встановленням диференційованої плати відповідно до законодавства.

Щодо другого питання начальник служби у справах дітей та сім’ї Вікторія Маринченко доповіла членам Колегії, що у Подільському районі повноцінно функціонує 4 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховуються 35 дітей. Дитячі будинки сімейного типу повністю укомплектовані необхідними меблями, предметами домашнього вжитку, створені усі умови для виховання, навчання, утримання та проживання дітей.

Також начальник служби доповіла, що в Україні, на даний час, відбувається реформування інтернатних закладів, головна мета цих нових змін – повернення дитини в сім’ю, або пошук нової сім’ї для кожного маленького громадянина. Реформа відбуватиметься у два етапи. Одним із напрямків роботи в реформуванні інтернатних закладів є створення малих групових будинків. Тому, необхідно вирішити питання щодо виділення квартири, приміщення або надання території для будівництва – Малого групового будинку в Подільському районі м. Києва.

За результатами розгляду цього питання головуючий Микола Дубовик подякував за змістовну доповідь і роботу у цьому напрямку та запропонував не втрачати темпів та продовжувати розвиток сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Щодо проблемних питань, які виникають при підготовці і проведенні опалювального сезону та підведенні підсумків проходження опалювального сезону 2018-2019 років доповів начальник управління житлово-комунального господартсва Ігор Смаровоз. Так, за його словами в районі створений та постійно діє штаб з підготовки та координації роботи районного господарства в осінньо-зимовий період, де щочетверга разом з керівниками відповідних підрозділів райдержадміністрації, ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», КП «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО», ПрАТ «АК «Київводоканал», ПАТ «Київгаз», КП «Київміськсвітло» та житлових організацій розглядаються нагальні питання, які виникають в процесі виконання робіт по підготовці об’єктів житлового фонду та соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період. Ігор Смаровоз доповів, що опалювальний сезон 2018-2019 років був розпочатий вчасно, але незважаючи на проведену роботу КП «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» по випробуванню теплових мереж, кількість пошкоджень в порівнянні з минулим опалювальним сезоном збільшилась майже у два рази з 564 до 1163 пошкоджень. Так, КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району м. Києва» усунуто 726 пошкоджень.

Також, начальник управління житлово-комунального господартсва Ігор Смаровоз доповів, що для забезпечення безперебійного функціонування систем районного господарства в Подільському районі забезпечено цілодобове чергування диспетчерських служб та спеціалізованої аварійної техніки.

Підсумовуючи результати засідання, Микола Дубовик подякував членам Колегії за вичерпну інформацію та дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації та комунальних підприємств району щодо озвучених питань.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.