Головна  →  Новини  →  27 червня 2019

Олександр Свистунов: «12 конкурсантів представлять свої проекти Меморіального комплексу Героям-киянам»

Олександр Свистунов: «12 конкурсантів представлять свої проекти Меморіального комплексу Героям-киянам»

Департамент містобудування та архітектури КМДА отримав 12 заявок на участь у Всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі на визначення найкращого ескізного проекту Меморіального комплексу «Героям–киянам, що загинули за цілісність та незалежність України». На цьому етапі реєстрація учасників завершена, а протягом кількох днів кожному із них буде надіслано конкурсну документацію. Про це розповів головний архітектор Києва – директор Департаменту містобудування та архітектури Олександр Свистунов.

«Цей меморіальний комплекс має стати символом Києва та уособленням героїчного подвигу наших земляків, що віддали своє життя під час бойових дій на сході України. І наше завдання – зробити не просто пам’ятник, а місце великої шани, яке викликатиме повагу, зокрема, і своїм художнім рішенням», – заявив Олександр Свистунов.

Учасники працюватимуть над своїми проектами два місяці. Їм необхідно розробити концепцію частини існуючого парку «Хрещатий» із улаштуванням скульптурної композиції – меморіалу, що буде вшановувати пам’ять загиблих героїв на сході України та відповідати сучасним викликам патріотичної свідомості громадськості.

До журі конкурсу запрошено представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, провідних архітекторів та урбаністів, дизайнерів міського середовища і представників громадських організацій.

Оголошення переможців заплановане на кінець серпня.

Детальніше про конкурс за посиланням: https://heroivkyian.wixsite.com/heroivkyian.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024