Головна  →  Новини  →  10 вересня 2013

Руслан Крамаренко: «Новий порядок проведення інвестконкурсів дасть змогу міняти замовника та повертати в бюджет кошти за підготовчі роботи»

На найближче пленарне засідання сесії Київради буде винесений проект змін до рішення «Про затвердження Положення про порядок проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва». Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко.

За його словами, основні зміни стосуються визначення замовника конкурсу та компенсації витрат за підготовчі роботи.

«Сьогодні у місті «зависло» чимало інвестконкурсів, замовниками яких виступали районні ради. Оскільки правонаступників у ліквідованих рад немає, то відсутній і механізм завершення конкурсів чи контролю інвестора за вже реалізованими проектами. Тому до рішення вносяться поправки, згідно з якими інвестиційна комісія має право за певних умов замінити замовника. Крім того, у новому варіанті рішення передбачена готовність учасника, у разі визнання його переможцем конкурсу та укладення з ним інвестиційного договору, компенсувати замовнику підготовчих робіт витрати, пов’язаних з їх виконанням. Розмір компенсації погоджується комісією на підставі наданого замовником підготовчих робіт кошторисного розрахунку понесених витрат, але не менше 1% від орієнтовної вартості об’єкта інвестицій», – пояснив Руслан Крамаренко.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024