Головна  →  Новини  →  17 травня 2019

Дні Європи – це ще один шанс показати єдність України з Євросоюзом

Дні Європи – це ще один шанс показати єдність України з Євросоюзом

14 травня у стінах інформаційного агентства «Укрінформ» відбувся круглий стіл, під час якого стали відомі деталі святкування Днів Європи.

Учасниками зустрічі стали Діана Попова, директор Департаменту культури Роман Лелюк, директор Департаменту суспільних комунікацій, заступник голови КМДА Марина Хонда, представники посольств європейських держав та ЄС в Україні, культурні діячі.

Однією з головних тем заходу став День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Алім Алієв, програмний директор правозахисної гуманітарної установи Кримський дім, розповів, що 18 травня планується низка подій задля вшанування 75-ї річниці депортації.

«Ми робимо усе задля того, аби під час кожного заходу, протягом святкування Дня Європи, засвідчити свою повагу і пам’ять тих трагічних подій, що відбулися 75 років тому, а також 19 травня – День пам’яті жертв політичних репресій. Ми хочемо сказати про це якомога більшій кількості людей, тому що це неможливо і не можна забути. Потрібно доносити до громадськості інформацію про свою історію Таким чином, було змінено програму 17-19 травня, аби наголосити на нашій підтримці та розуміння як міста», – сказала директор Департаменту культури Діана Попова.

Присутні представники посольств країн-учасниць святкування Днів Європи презентували власні програми, які можна буде побачити вже за кілька днів.

Нагадаємо, Дні Європи у Києві – Столиці Чотирьох Королев цього року проходять 17-19 травня на Михайлівській площі.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024