Головна  →  Новини  →  8 травня 2019

У парку Моряків вшанували пам’ять полеглих у роки Другої світової війни (фото)

У парку Моряків вшанували пам’ять полеглих у роки Другої світової війни (фото)

8 травня у Подільському районі відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Так, у парку Моряків відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Покласти квіти до пам’ятника морякам героїчної Дніпровської флотилії та до монітора «Желєзняков» прийшли ветерани Другої світової війни, діти війни, учасники війни в Афганістані та бойових дій на Сході України, представники громадських організацій, військовослужбовці, молодь, школярі та мешканці району.

Звертаючись до учасників мітингу, голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Віктор Смирнов зазначив, що з кожним роком усе вагомішим є значення  Перемоги і подвигу наших дідів-прадідів, які, не шкодуючи свого життя, стали на захист рідної землі. «Приклад тих, хто захистив нашу рідну землю від нацизму, надихає нас на нові звершення в ім’я розквіту України. Їх відвагу, відданість, хоробрість, силу духу та незламність ми по-новому переосмислили зараз, коли онуки та правнуки тих, хто захистив світ від нацизму, сьогодні захищають нашу державу від зовнішнього агресора на Сході України. Вони своєю сумлінною службою та відданістю Україні примножують славу своїх предків, які є для них взірцем мужності і героїзму. Вічна слава всім тим, хто віддав своє життя, захищаючи рідну землю!», - наголосив Віктор Смирнов.

Про героїзм, який проявили воїни в роки Другої світової війни і, про героїзм, який творять українські бійці в зоні АТО, сказали у своїх виступах голова громадської організації ветеранів Подільського району Микола Чепіль та голова громадської організації «Київська міська асоціація ветеранів-підводників» Володимир Голованов.

Після вшанування пам’яті загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання учасники заходу поклали квіти до монітора «Желєзняков» та до всіх пам’ятників та обелісків, які знаходяться в парку Моряків.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024