Головна  →  Новини  →  19 квітня 2019

20 квітня у Києві пройде наймасштабніша весняна толока до Дня довкілля (оновлено список локацій)

20 квітня у Києві пройде наймасштабніша весняна толока до Дня довкілля (оновлено список локацій)

Цієї суботи, 20 квітня, о 10:00 у Києві стартує наймасштабніша весняна толока, присвячена Дню довкілля. У цей день зусиллями міських служб, громадських організацій, комерційних структур планують прибрати понад 30 локацій.

До толоки, під час якої прибиратимуть сміття (зокрема, стихійні смітники), висаджуватимуть дерева та кущі, зможуть долучитися всі охочі. Тим більше, що локації обирались, зокрема, зі звернень киян у соціальних мережах та за телефонами міського контакт-центру.

«Цієї суботи о 10:00 ми запрошуємо усіх небайдужих долучитися до прибирання міста. Особливу увагу звертаємо на місця стихійних звалищ, популярних місць відпочинку, де часто залишають відходи, що особливо актуально перед початком сезону пікніків, залишених або занедбаних приватними власниками територій тощо. Наше головне завдання – не лише прибрати, а зробити так, щоб сміття більше в цих місцях не з’являлось. Чистота залежить від кожного з нас: якщо прибирати за собою, не вивозити сміття у зелені зони, то місто стане чистішим та охайнішим», – переконаний заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він також наголосив, що міська влада виступає за збільшення штрафів за залишене сміття.

«У Верховній раді Україні зареєстрований проект закону № 5153 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері дотримання правил благоустрою територій населених пунктів». Він передбачає більш жорстке і справедливе покарання за викинуте сміття, зокрема, збільшення штрафів у десятки разів», – сказав посадовець.

Толоки проходитимуть у кожному районі столиці – у парках і скверах, на залишених територіях, біля водоймищ тощо. Загалом налічується більше 30 локацій. За кожною закріплена відповідальна особа, яка допоможе з деталями. Усі учасники будуть забезпечені інвентарем та рукавичками.

Де прибиратимуть у Києві 20 квітня: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024