Головна  →  Новини  →  22 березня 2019

Для дітей та підлітків провели лекцію щодо кібезлочинності

Для дітей та підлітків провели лекцію щодо кібезлочинності

22 березня Подільський районний в місті Києві центр соціальних служб для сім'ї,  дітей та молоді організував лекцію на тему «Кіберзлочини в мережі Інтернет» для дітей-сиріт,  дітей позбавлених батьківського піклування, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та дітей, які перебувають під опікою в Подільській районній в місті Києві державній адміністрації.

Злочинність у віртуальному просторі – явище нове, але частина злочинів, скоєних у сфері високих технологій - це знайомі крадіжки, шахрайства, вимагання. Кіберзлочинність – незаконні дії, які здійснюються людьми, що використовують інформаційні технології для злочинних цілей. Серед основних видів кіберзлочинності виділяють поширення шкідливих програм, злом паролів, крадіжку номерів кредитних карт і інших банківських реквізитів, а також поширення протиправної інформації через Інтернет. Зокрема, найбільш популярним на сьогодні серед кіберзлочинів є отримання доступу до засобів клієнтів банківських установ. Слід зазначити, що стрімкий розвиток сфери інформаційних технологій постійно генерує нові види послуг, у тому числі в фінансовій сфері. Це, в свою чергу, змушує злочинців удосконалювати свої здібності і придумувати нові способи незаконного заробітку в кіберпросторі.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024