Головна  →  Новини  →  12 лютого 2019

Для подолян провели творчу зустріч, присвячену художнику Івану Марчуку (фото)

Для подолян провели творчу зустріч, присвячену художнику Івану Марчуку (фото)

12 лютого в бібліотеці імені Джамбула Джабаєва в клубі для людей літнього віку «Затишок» відбулася мистецька зустріч «Признаний світом геній з Тернопільщини», присвячена Івану Марчуку, українському живописцю, народному художнику України, лауреату Національної премії України Тараса Шевченка, почесному громадянину Тернополя, Києва і Канева.

Про життєвий і творчий шлях художника розповіла мистецтвознавець  Елла Буніковська. Так, Іван Марчук є засновником нових стилів у мистецтві, зокрема «пльонтанізму». Таку назву митець жартома дав своєму стилю – від слів «плести», «пльонтати»: картини ніби створені з клубочків чудернацьких ниток. У доробку майстра близько 5000 картин, котрі є на всіх континентах світу. За півстоліття творчої діяльності він провів понад 150 монографічних та взяв участь у 50 колективних виставках. Протягом останніх трьох років полотна художника експонувалися переважно за кордоном (Литва, Німеччина, Польща), виконуючи функцію народної дипломатії: утверджуючи місце України в європейському просторі, а європейського мистецтва  – у контексті світового.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024